Wat is chiptuning?

Wat is chiptuning?

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Wat is chiptuning?

Chiptuning is een begrip van vroeger, vroeger moest er een chipje waar de motorsoftware in geschreven stond uit de computer gesoldeerd worden en vervangen worden door een exemplaar met andere software. Tegenwoordig kunnen we deze software op verschillende manieren overschrijven en bedoelen we met het begrip "Chiptuning" het optimaliseren van de motor of versnellingsbak software.

Bij chiptuning wordt de door de fabrikant geschreven software aangepast en geoptimaliseerd. Bij het chiptunen worden de vastgelegde gegevens van onder andere de brandstofinspuiting en turbodruk gewijzigd. Deze software kan worden geoptimaliseerd omdat een fabrikant grenzen inbouwt vanwege het feit dat een motor in alle omstandigheden en in ieder klimaat moet kunnen functioneren. Tegenwoordig zijn er zelfs een aantal fabrikanten die 4 modellen van een voertuig op de markt brengen met verschillende motor vermogens, In deze modellen zit gewoon dezelfde motor en is alleen de software in de auto anders. Door het aanpassen van de software kan dus het goedkoopste model hetzelfde vermogen krijgen als die van het duurste model.

Wanneer wij uw auto optimaliseren gebeurt dit met een maatwerk afstelling, er wordt bij ieder voertuig gekeken wat er te behalen valt en we zijn pas tevreden wanneer de auto perfect rijdt. Het gebeurt helaas vaak dat een tuner één auto aanpast en deze software bij al zijn volgende klanten in programmeert. Dit is bij ons niet het geval!

Binnen het begrip chiptuning zijn er meerdere mogelijkheden, er wordt over verschillende stage's gesproken. De stage die het meest voor de hand liggend is is stage 1. Stage 1 is puur het aanpassen van de motorsoftware zonder verdere modificaties of aanpassingen aan de motor zelf.

Wil je nog meer uit je auto halen, dan is het monteren van een ander uitlaatsysteem en een ander luchtfilter de volgende stap, samen met een software aanpassing waarbij met deze veranderingen rekening gehouden wordt spreken we over een stage 2 aanpassing.

Wil je echt een grote vermogenstoename dan ga je naar een stage 3 aanpassing, denk hierbij aan het aanpassen of veranderen van de turbo, het aanpassen van het brandstofsysteem en het aanpassen van de koppeling om met het vermogen om te kunnen gaan. 

Benieuwd wat er bij uw auto mogelijk is? Kijk dan in onze database!

Maatwerk chiptuning

Chiptuning op het hoogste niveau en uitsluitend op verantwoorde wijze voor motor en aandrijflijn.

Voor iedere auto wordt afzonderlijk de fabriekssoftware herschreven en geoptimaliseerd. Per toerental en gaspedaalstand wordt de best mogelijk afstelling gemaakt.

Wist u dat wij met chiptuning, naast meer vermogen ook meer trekkracht en verbeterde rijeigenschappen realiseren?

Prestatieverbetering

een goed uitgevoerde chiptuning betekent softwarematig de meest optimale afstelling van de motor. Hiermee realiseren we de verbeterde prestaties op het gebied van vermogen, koppel en koppelverloop. Met plezier gaan we aan de slag om het beste uit uw auto te halen.

DSG, S-tronic, DCT en automatische transmissie's

Wilt u bakproblemen voorkomen? Of wenst u schakelmomenten te optimaliseren? Kies er dan voor om de transmissie software te laten optimaliseren.

Zo kunnen we de schakelmomenten geheel naar wens aanpassen, de automaat i.v.m. de motor tunen en beschermingssoftware toepassen. Ook zijn veel problemen (preventief) te voorkomen of softwarematig te verhelpen.

Performance

Voor performance onderdelen bent u bij ons ook aan het juiste adres. We kunnen veel onderdelen leveren, monteren en de motorsoftware er op aanpassen. Denk hierbij aan een stage 2 of 3 tuning.