Automaat spoelen

Automaat spoelen

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Automaatbak spoeling middels de powerflush methode

Het Flushen of Spoelen van uw automaatbak is een methode om klachten aan uw versnellingsbak te voorkomen of zelfs te verhelpen.

 

De volgende klachten zijn vaak een gevolg van een vervuilde versnellingsbak waar het spoelen dan vaak de oplossing biedt.

 

  • Slecht schakel gedrag
  • Bonken
  • Slippen
  • Slecht weg rijden
  • Schommelen van het toerental


De automaatbak olie hoeft volgens de fabrikant niet ververst te worden!?

De fabrikant schrijft meestal niet voor dat de automaatbak olie ververst moet worden. Ook wel lifetime genoemd. Toch zorgt het niet verversen van de olie vaak voor schakelproblemen in de automaatbak. Ruw schakelen, slip in de versnellingsbak en bij pas hogere toerentallen opschakelen zijn veelgehoorde klachten van automaatbakken met vervuiling in de olie. Deze vervuiling zet zich af in de regelventielen in de automaatbak. Hierdoor gaat de functionaliteit en doorstroom van de regelventielen achteruit, waardoor schakelklachten kunnen ontstaan.

 

Oplossing = 'Powerflush' Methode

Met deze methode wordt er een reinigend additief toegevoegd aan de warme olie en wordt er een geruime tijd door alle versnellingen geschakeld om het schakelbrein en alles eromheen grondig en veilig te reinigen. Hierna wordt de oude olie met al het vuil via de powerflush machine afgetapt, de oliefilter(s) worden vervangen omdat ook hier veel vuil in blijft hangen. Hierna wordt het carter van de automaatbak gevuld en wordt er al spoelend weer door de versnellingen geschakeld om het laatste vuil me te nemen. Wanneer er ongeveer 10 liter olie door de versnellingsbak gespoeld is wordt het spoelen gestopt, de versnellingsbak wordt gevuld met nieuwe olie en de olie met het resterende vuil wordt er uitgedrukt. Zo is de versnellingsbak grondig gereinigd en is hij afgevuld met 100% schone olie.

 

Omdat de Powerflush machine de pompdruk van de automaatbak gebruikt en niet onder hoge druk de olie er door pompt zoals vele andere machines is deze ook geschikt om de meest moderne versnellingsbakken zonder schade te spoelen

 

Ervaart u klachten met het schakelen of wilt u de versnellingsbak graag gespoeld hebben, neem dan contact met ons op.

 

STAP 1: DIAGNOSE VAN HET SCHAKELGEDRAG

 

Voor wij met de bakspoeling beginnen doen we een testrit en kijken we wat het schakelgedrag is en of er geen andere defecten zijn.

 

STAP 2: WE BEGINNEN MET REINIGEN.

 

De spoelmachine wordt aangesloten en de reiniger wordt toegevoegd.

 

STAP 3: DE VERSNELLINGSBAK WORDT GEREINIGD.

 

Wanneer de reiniger is toegevoegd beginnen we met het reinigingsproces.

 

Zodra de versnellingsbak op bedrijfstemperatuur is schakelen we zo'n 30 minuten door alle versnellingen heen om de versnellingsbak zo goed mogelijk te reinigen.

 

STAP 4: VERVUILDE OLIE ER UIT EN DE NIEUWE FILTERS ER IN.

 

Nadat er gereinigd is wordt de vervuilde olie afgezogen en vervangen we de olie filter(s)

 

STAP 5: SPOELEN MAAR.

 

De filters zijn vervangen en de vervuilde olie is eruit. Nu gaan we ongeveer 10 liter nieuwe olie door de versnellingsbak spoelen om hem zo schoon mogelijk te krijgen.

 

Je ziet dat de olie een stuk schoner is.

 

STAP 6: AFVULLEN EN PEILEN

 

Zodra we 10 liter door de versnellingsbak gespoeld hebben wordt de versnellingsbak gevuld met nieuwe olie.

 

Wanneer de versnellingsbak gevuld is wordt hij gepeild en zo nodig op peil gezet.

 

STAP 7: ADAPTIEWAARDEN RESETTEN EN TESTEN.

 

De versnellingsbak is gespoeld. Nu resseten we alle adaptiewaarden van de versnellingsbak en gaan we een testrit maken.