Elektrische auto onderhoud

Elektrische auto onderhoud

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Onderhoud van elektrische auto's

Voor het onderhoud van uw elektrische auto kunt u ook bij ons terecht, onze monteurs gaan elk jaar op cursus om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Er is natuurlijk een groot verschil tussen de auto's met verbrandingsmotor en elektrische auto’s.

 

De belangrijkste punten zijn: de motor, de omvormer en de ingebouwde lader. Er zijn natuurlijk nog genoeg andere punten wat ook onderhoud nodig heeft.

De kosten van het onderhoud is meestal ook lager dan bij een brandstof auto i.v.m. minder onderdelen. Maar dat kan verschillen per auto!

 

Een elektrische auto heeft een regeneratief remsysteem, dat is een heel ander systeem dan bij een gewone auto. Bij een regeneratief remsysteem  wordt de eerste remwerking gedaan door de elektromotor, tijdens het remmen werkt de elektromotor als generator en word de accu bijgeladen. de remblokken zullen minder hard slijten dan normaal, maar alles er omheen heeft wel degelijk onderhoud nodig.

 

De elektrische auto bestaat voor een groot deel uit een batterij, dat heeft op zich geen onderhoud nodig. Maar zoals u al weet gaat een accu ook achteruit, de capaciteit zal afnemen en naarmate u de auto langer in bezit heeft zult u merken dat het bereik van de auto korter wordt. Gelukkig kunnen we het accupakket ook vervangen maar dat is geen regulier onderhoud en de fabrikanten geven meestal ook een ruime tijd garantie op de accu's.

 

Er zijn niet veel vloeistoffen die ververst of bijgevuld moeten worden bij een elektrische auto, maar koelvloeistof, koude middel van de airco en niet te vergeten ruitenreiniger en bij bepaalde merken ook versnellingsbakolie.